PRODUKTET

Përkundër rrethanave të cilat kanë mbizotëruar në Siujdhesën Ballkanike, sidomos në dritën e vërshimit
të kulturave të ndryshme pushtuese në këtë rajon, mbijetesa e kultivimit të rrushit dhe prodhimtarisë së
verës në Luginën e Rahovec dhe në Anadrini, paraqet një mrekulli të llojit të vet.
Më shumë

Kontakti

Stonecastle Vineyards and Winery
Bërnjakë p.n. Rahoveci, Kosova
Tel.: + 381 29 276 053, Fax.: + 381 29 276 051
info@stonecastlewine.com
www.stonecastlewine.com
Title of news

Mirësevini

Me kënaqësi dhe krenari do të ofrojmë produktet tona, të cilat ndikojnë pozitivisht në shëndetin fizik dhe ndjenjat shpirtërore të njeriut.
Another news

Ndërmarrja

Ndërmarrja është tani pronë e afaristëve të suksesshëm amerikanë me prejardhje kosovare, të cilët janë duke investuar në infrastrukturën moderne të verarisë, në mënyrë që ta finalizojë dhuntinë e Zotit të shprehur në tokë të pëlleshme dhe rrezeve të këndshme të diellit.
News news news

Veprimtaria në Rahovec

Ndërmarrja ka qenë e themeluar në vitin 1953 si rezultat i vazhdimësisë së suksesshme të kësaj veprimtarie në Rahovec. Nga viti 1957 kompania ka qenë pjesë e tregut ndërkombëtar të verës. Gjatë viteve 80’ ndërmarrja ka eksportuar rreth 32 milionë litra verë në tregun gjerman.
Even more news!

Prodhimi

Sipas burimeve Arkeologjike banorët e Luginës së Rahovecit kanë prodhuar rrush e verë që nga koha e vjetër Ilire. Pas periudhës Ilire, romakët e kanë mbështetur popullatën e kësaj ane në ngritjen e vreshtave në shpatet e buta rrëzë majës së Zatriqit (lartësia mbidetare 1080 m) dhe kjo është evidente, ku mjaft emërtime kanë bazat nga rrushi, vera dhe bodrumet.