Medalje e artë në Spanjë për Stone Castle

Medalje e artë në Spanjë për Stone Castle

March 5, 2018
Stone Castle është shpërblyer me çmimin e artë dhe tri të argjenta në konkursin Catavinum World Wine and Spirits Competition në Spanjë. Këtë vit Stone Castle me kualitetin dhe veçoritë e veta ka fituar medaljen e artë në konkursin ndërkombëtarë të verës “Catavinum World Wine and Spirits Competition” nëSpanjë me llojin e verës “Cabernet Sauvignon Reserve 2014” e cila është cilësuar si më e mira në kategorinë e verërave të kuqe.
Përveç medaljes së artë Stone Castle ka fituar edhe tri medalje të argjenta për: Chardonnay 2016 Chardonnay Reserve 2016 dhe Merlot Selection 2015

Catavinum World Wine and Spirits Competition (CWWSC) është konkurs i cili organizohet dhe zhvillohet nga Catavinum në Vitoria-Gasteiz të Spanjës. Qëllimi i konkursit ndërkombëtarë është të informojë konumsumatorin dhe profesionalistët internacional të verës mbi kualitetin e brendeve fituese, të ndihmojë në shpërndarjen dhe komunikimin e tyre. Si dhe të e përçojë mesazhin e verërave tek konsumatorët të cilët mbështeten në
referenca ndërkombëtare. Në vitin e kaluar në këtë konkurs kanë marrë pjesë dhe janë provuar gjithsej 3480 brende të ndryshme të verërave, dhe 1010 prej tyre janë shpërblyer me medaljen dhe certifikatën përkatëse. Verërat ishin nga më shumë se 20 vende të ndryshme të botës. Vreshtat e Stone Castle dhe Veraria janë thesar në zemër të rajonit të Rahovecit që ka kulturë 2.000 vjeçare të prodhimit të verës. Me krenari të madhe Stone Castle kujdeset për rritjen e rrushit dhe prodhimin e verërave me cilësi të lartë, duke kombinuar avancimet teknologjike me metodat tradicionale të prodhimit të verës të mbushura me pasion dhe dashuri.