Stone Castle

Chardonnay Reserve

Chardonnay Reserve

Verë e kualitetit kulminant me origjinë të mbrojtur gjeografike. Prodhohet nga përzgjedhja me dorë e rrushit më të mirë Chardonnay. Rrushi kultivohet në majat e kodrave të vreshtave të Stone Castle, me lartësi mbidetare prej 480 metrash dhe me ekspozim të gjatë diellor. Vera procesohet në fuçi të vogla fermentimi, për të krijuar kështu shijen e kualitetit më të lartë. Kjo verë, mes tjerash ka aroma të jaseminit, vjollcës dhe vanillës. Poashtu ka shije të mollës, ananasit dhe pjeshkës, që japin një ndjesi të pastër dhe amëz të shkëlqyer. Vera ruhet për 9 muaj në fuçi lisi francez.

Aging 9 months
wine_type White
varietal Chardonnay Reserve
region Rahoveci Valley
alcohol 13.5% vol
best_served 10° - 13°C
bottled 750ml