New Castle

Vranac – Cuveé Prestige

Vranac – Cuveé Prestige

Verë me cilësi të lartë dhe prejardhje të mbrojtur gjeografike. Rrushi i vjelur me dorë ka prejardhje autoktone nga Ballkani. Kultivohet në lartësi mbidetare prej 350-450 metrash në majat e vreshtave të Stone Castle. Vera prodhohet me tanke speciale fermentimi, dhe pastaj ruhet në fuçi lisi hungarezo-amerikan për 9 muaj. Kjo verë Vranac dhe Merlot ka ngjyrë granati, aromë të qershisë së zezë dhe kumbullës së zezë. Përçon shije të lëngut të freskët të qershisë dhe kumbullës së zezë të freskët, me një prekje të këndshme në fund.

Aging 2015
wine_type Red
varietal Vranac & Merlot
region Rahoveci Valley
alcohol 12.5% vol
best_served 15° - 18°C
bottled 750ml & 187ml