Stone Castle

Gjergj Kastrioti – Vranç i lashtë

Gjergj Kastrioti – Vranç i lashtë

Që nga Arbëria e Skënderbeut, e deri më sot, rrushi i vjelur në vreshtaritë shqiptare, ruhet si një thesar i çmuar. Në mes të pasionit dhe historisë, Stone Castle është shtëpi e një kulture shumëvjeçare të prodhimit të verës. Stone Castle me krenari rrit rrushin e lashtë vranac, për të prodhuar verën e fisnikëruar me traditën e përcjellur ndër breza dhe dedikuar heroit tonë, Gjergj Kastriotit: princit shqiptar të Arbërisë, simbolit të bashkimit kombëtar.

Verë me cilësi të lartë dhe prejardhje të mbrojtur gjeografike. Rrushi i vjelur me dorë ka prejardhje autoktone dhe kultivohet në lartësi mbidetare prej 350-450 metrash në majat e vreshtave më të lashta të Stone Castle. Vera prodhohet me tanke speciale fermentimi, dhe pastaj ruhet në fuçi lisi hungarezo-amerikan për 9 muaj.

Vjetërsia 2017
Tipi i Verës Red
variateti Vranac
regjioni Rahoveci Valley
alkooli 12.5% vol
shërbehet 15° - 18°C
mbushet 750ml