WINERY

STONECASTLE

Ndërmarrja “Stone Castle”, ish NBI Rahoveci në Rahovec, është themeluar në vitin 1953, së bashku me evoluimin e industrisë se rrushit dhe të verës në ketë regjion, e cila daton qe nga Kohet Ilire rreth 2500 vite me pare gje e cila vërtetohet me shumë dëshmi arkeologjike te gjetura ne kete regjion.

Ndërmarrja “Stone Castle” në Rahovec është privatizuar ne vitin 2006 dhe është pronë e afaristit të suksesshëm amerikan me prejardhje nga Kosova, Z. Rrustem Gecaj, i cili pas privatizimit në vitin 2006 ka bërë investime me vlerë mbi 15,000,000 $ ne tologjine e prodhimit te veres dhe ne vreshtari si rezultat i të cilit kanë krijuar mundesine për prodhimin e rrushit dhe verës te nje cilesie te larte.

Kompania Stone Castle sot ka te punësuar mbi 400 punëtore, me eksperta te vreshtarise dhe verarise me kualifikim të lartë dhe eksperiencë të gjatë në prodhimin e rrushit dhe verës.

Kompania Stone Castle, ka primatin në tregun kosova mbi 60% te tregut dhe është prezent në tregun Global me shitje ne: Shqiperi, Serbi, Gjermani, Zvicër, Çeki, Nigeri dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Kapaciteti i pergjithshem i kompanise Stone Castle eshte 30.000.000 litra vere.