Rreth Nesh

Një histori në çdo shishe

Stone Castle Vineyards And Winery is a hidden gem in the heart of Rahovec Valley. We are a private estate that comprises more than 2,247 acres of premium vineyards and land. The Winery was built in 1952 and since 2006 it has been owned and operated by the Gecaj Family.

Stone Castle Vineyards and Winery

Deri më sot, kompania ka një prodhim të verës kapacitet prej dhjetë deri në trembëdhjetë milionë litra në vit dhe kapacitet për të përpunuar afërsisht 70,000 ton rrush për verë në vit.

Bodrumi ynë i verës ka një kapacitet magazinimi prej 50.000 HI në fuçi druri, të gjitha këto e bëjnë atë një nga kantinat më të mëdha private në Evropë. Stone Castle Winery ka tregje aktuale në Ballkan, Gjermani dhe Zvicër, deri në Afrikë, dhe tani është e emocionuar të jetë në Shtetet e Bashkuara.

Stone Castle është shumë krenare për rritjen e rrushit, me cilësi më të lartë, si dhe prodhimin e verërave premium me çmime të arsyeshme, duke i kombinuar avancimet e fundit teknologjike me metodat tradicionale të prodhimit të verës. Nga vjelja e rrushit me dorë, që plotëson standardet e cilësisë, e deri tek procesi i heqjes së kokrrave të rrushit, fermentimi, vjetërsimi në fuçi të drurit, mbushja në shishe, mbyllja e tapave dhe vendosja e etiketave. Ka kaq shumë përkushtim në çdo shishe të verës.

"Stone Castle është një nga Veraritë më të mëdha private në Evropë."

Kultivimi i rrushit

Kompania Stone Castle zotëron 5,552 hektarë tokë të punueshme nga e cila mbi 1,500 hektarë janë vreshta aktive. Vreshtat e Stone Castle janë të pozicionuara në kodrat e buta të komunës së Rahovecit në lartësi prej 350 deri në 520 metra të nivelit të detit. Ato janë të ekspozuara ndaj rrezatimit diellor gjatë ditëve të gjata të verës që mundëson prodhimin e rrushit shumë cilësor. Vreshtat kultivohen nën mbikëqyrjen e ekspertëve dhe masave të avancuara agroteknike.

Stone Castle Vineyards and Winery
Stone Castle Vineyards and Winery

Vjelja

Vjelja e rrushit në Kalanë e Gurit bëhet me dorë nën mbikëqyrjen e stafit, ku bëhet vlerësimi i maturimit të saktë. Korrja në Stone Castle fillon në fillim të shtatorit dhe përfundon në gjysmën e dytë të tetorit.

Magazinimi

Ruajtja e verërave bëhet në kontejnerë inox dhe në ambiente specifike (kryesisht në depozita nëntokësore). Verërat e bardha ruhen në rezervuarë inox. Në të kundërt, e kuqja në një përzierje të tankeve prej çeliku inox dhe fuçive prej druri. Ne kemi një nga bodrumet më të mëdha nëntokësore me një kapacitet prej 5,000,000 litrash, ku temperaturat janë konstante gjatë gjithë vitit (55 deri në 61 º F). Verërat në shishe ruhen në magazinë tonë moderne me sistem izolimi dhe temperaturë konstante.

Stone Castle Vineyards and Winery
Stone Castle Vineyards and Winery

Tregjet

Pas privatizimit të Stone Castle në vitin 2006, kompania u fokusua në zgjerimin e pranisë së saj në tregun vendas. Duke pasur një vizion dhe strategji të qartë për të ardhmen dhe duke qenë e përkushtuar dhe e përkushtuar kompania jonë ka arritur të pozicionojë veten dhe produktet e saj shumë mirë në tregun vendas. Si rezultat i verërave të cilësisë së lartë dhe shërbimit superior, pjesa e saj e tregut në tregun kosovar është mbi 65% të tregut të përgjithshëm. Përveç pranisë së brendshme, qëllimi kryesor i kantinës është të arrijë një pjesë më të madhe në tregjet evropiane dhe të tjera ndërkombëtare. Falë përkushtimit të pronarit të saj për produkte dhe investime superiore, z. Rrustem Gecaj, kantina e verës ka arritur të arrijë rajone të reja si Evropa, Azia, Afrika dhe tregu amerikan. Stone Castle Vineyards and Winery eksporton produktet e saj në Gjermani, Zvicër, Republikën Çeke, Kroaci, Shqipëri, Kanada dhe mezi pret në tregjet e Mbretërisë së Bashkuar, Kinës dhe Belgjikës.