Verërat e Kuqe

Produktet tona

Stone Castle Vineyards and Winery

Vreshtat dhe Veraria e Stone Castle është një perlë e fshehur në zemër të Luginës së Rahovecit. Një rajon që ka më shumë se 2000 vjet kulturë të prodhimit të verës. Stone Castle është shumë krenare për rritjen e rrushit të cilësisë më të lartë dhe verërave të cilësisë premium duke kombinuar përparimet më të fundit teknologjike me metodat tradicionale të prodhimit të verës. Nga mbledhja me dorë e rrushit që tejkalon standardet e cilësisë deri te heqja e kërcellit dhe fermentimi, vjetërimi në fuçi lisi. Stone Castle jep më të mirën në atë që çdo shishe është unike, e bërë me pasion dhe dashuri për produktin. Ne jemi të përkushtuar dhe të fokusuar në prodhimin e produkteve që arrijnë standardet më të larta të cilësisë.

Produktet

CABERNET SAUVIGNON RESERVE

Rezerva e Cabernet Sauvignon

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur. Prodhohet nga rrushi cabernet sauvignon më i mirë i përzgjedhur me dorë gjatë vjeljes së vonë. 

MERLOT SELECTION

Merlot Selection

Është një verë e cilësisë premium me origjinë të mbrojtur gjeografike. Rrushi është mbledhur me dorë në 3 hektarë vreshta të përzgjedhura.

SHIRAZ I KOSOVËS

Shirazi

Është verë e kuqe e thatë me cilësi të lartë dhe me origjinë gjeografike të mbrojtur. Është prodhuar nga përzgjedhja më e mirë dore e rrushit Shiraz.

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur. Vera është bërë nga rrushi Cabernet Sauvignon i zgjedhur me dorë, i rritur i gjithë në vreshtat e Stone Castle.

MERLOT

Merlot

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur, e prodhuar nga rrushi Merlot, e gjitha e rritur në vreshtat e Stone Castle.

PINOT NOIR

Pinot Noir

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë të mbrojtur gjeografike, e prodhuar nga rrushi Pinot Noir, e gjitha e zgjedhur me dorë në majat e buta të vreshtave të Stone Castle, në lartësinë 360 -460 metra.

AMPHORA RED

Amphora Red

Është një verë e kuqe e thatë cilësore me origjinë gjeografike të mbrojtur, e prodhuar nga rrushi Gamay, Vranac dhe Prokup, të gjitha të zgjedhura me dorë në vreshtat e Stone Castle.

RED BLEND

Red Blend

Është një verë e kuqe tryeze, e prodhuar nga përzierja e varieteteve të rrushit autokton Prokupe, Gamay dhe Vranac.

GJERGJ KASTRIOTI – ANCIENT VRANÇ

Gjergj Kastrioti – Ancient Vranç

Stone Castle rrit me krenari Vrançin, rrushin me origjinë të lashtë, për të prodhuar një verë fisnike me një traditë të përcjellë brez pas brezi dhe kushtuar heroit tonë Gjergj Kastriot Skenderbeut.

VRANAC BAG & BOX

Vranac Bag & Box

Është një verë e kuqe e thatë, e cilësisë së lartë, me origjinë gjeografike të mbrojtur. Është bërë nga rrushi Vranac i rritur në vreshtat Stone Castle.

organic-02

Shiraz, Organic

Është verë e kuqe e thatë kulminante, me prejardhje gjerografike. Rrushi Shiraz i kultivuar në natyrën e pastër të luginës së Rahovecit i përzgjedhur dhe i vjelur me dorë në vreshtat "Rrezinat e Polluzhes", në lartësi mbidetare 400-500 m. Kjo verë është e prodhuar me teknologji të veqantë, duke shfrytëzuar tharmet natyrore të cilat gjenden në vreshta dhe në cipen e kokrrës se rrushit, gjatë fermentimit alkoolik.

ROSÉ

Rosé

Është një verë gjysmë e thatë e cilësisë së lartë me origjinë të mbrojtur gjeografike, e prodhuar nga rrushi Pinot Noir, e gjitha e vjelur me dorë në Stone Castle.

CHARDONNAY RESERVE

Chardonnay Reserve

Është një verë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur. Është prodhuar nga rrushi Chardonnay më i mirë i përzgjedhur me dorë.

CHARDONNAY

Chardonnay

Është një verë e bardhë e thatë premium me origjinë të mbrojtur gjeografike, e bërë nga rrushi Chardonnay, e gjitha e zgjedhur me dorë në Stone Castle.

RIESLING

Riesling

Është një verë e bardhë e thatë e tavolinës cilësore me origjinë të mbrojtur gjeografike, e bërë nga rrushi Riesling, e gjitha e vjelur me dorë në vreshtat Stone Castle.

venat per web-07

Zambaku I Kosovës

Është një verë e bardhë gjysmë e ëmbël cilësore me origjinë gjeografike të mbrojtur.

WHITE WINE

White Wine

Është një verë e bardhë tryeze, e prodhuar nga përzierja e varieteteve të rrushit autokton Smederevka dhe Riesling.

RIESLING BAG-IN-BOX

Riesling Bag-in-box

Është një verë e bardhë e thatë e cilësisë së lartë, me origjinë të mbrojtur gjeografike. Është bërë nga rrushi Riesling, i gjithë i rritur në vreshtat e Stone Castle.

sc-01

Pinot Grigio, Organic

Është verë e bardhë e thatë kulminante, me prejardhje gjerografike.

CABERNET SAUVIGNON RESERVE

Rezerva e Cabernet Sauvignon

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur. Prodhohet nga rrushi cabernet sauvignon më i mirë i përzgjedhur me dorë gjatë vjeljes së vonë. 

CHARDONNAY RESERVE

Chardonnay Reserve

Është një verë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur. Është prodhuar nga rrushi Chardonnay më i mirë i përzgjedhur me dorë.

MERLOT SELECTION

Merlot Selection

Është një verë e cilësisë premium me origjinë të mbrojtur gjeografike. Rrushi është mbledhur me dorë në 3 hektarë vreshta të përzgjedhura.

SHIRAZ I KOSOVËS

Shirazi

Është verë e kuqe e thatë me cilësi të lartë dhe me origjinë gjeografike të mbrojtur. Është prodhuar nga përzgjedhja më e mirë dore e rrushit Shiraz.

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur. Vera është bërë nga rrushi Cabernet Sauvignon i zgjedhur me dorë, i rritur i gjithë në vreshtat e Stone Castle.

CHARDONNAY

Chardonnay

Është një verë e bardhë e thatë premium me origjinë të mbrojtur gjeografike, e bërë nga rrushi Chardonnay, e gjitha e zgjedhur me dorë në Stone Castle.

MERLOT

Merlot

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur, e prodhuar nga rrushi Merlot, e gjitha e rritur në vreshtat e Stone Castle.

RHINE RIESLING

Rhine Riesling

Është një verë e bardhë e thatë e cilësisë premium me origjinë gjeografike të mbrojtur.

RIESLING

Riesling

Është një verë e bardhë e thatë e tavolinës cilësore me origjinë të mbrojtur gjeografike, e bërë nga rrushi Riesling, e gjitha e vjelur me dorë në vreshtat Stone Castle.

PINOT NOIR

Pinot Noir

Është një verë e kuqe e thatë e cilësisë premium me origjinë të mbrojtur gjeografike, e prodhuar nga rrushi Pinot Noir, e gjitha e zgjedhur me dorë në majat e buta të vreshtave të Stone Castle, në lartësinë 360 -460 metra.

AMPHORA RED

Amphora Red

Është një verë e kuqe e thatë cilësore me origjinë gjeografike të mbrojtur, e prodhuar nga rrushi Gamay, Vranac dhe Prokup, të gjitha të zgjedhura me dorë në vreshtat e Stone Castle.

ROSÉ

Rosé

Është një verë gjysmë e thatë e cilësisë së lartë me origjinë të mbrojtur gjeografike, e prodhuar nga rrushi Pinot Noir, e gjitha e vjelur me dorë në Stone Castle.

LULËKUQJA E KOSOVËS

Lulëkuqja E Kosovës

Është një verë e kuqe gjysmë e ëmbël cilësore me origjinë gjeografike të mbrojtur. Prodhuar nga rrushi Pinot Noir dhe Vranac, të gjitha të zgjedhura me dorë në vreshtat e Stone Castle.

ZAMBAKU I KOSOVËS

Zambaku I Kosovës

Është një verë e bardhë gjysmë e ëmbël cilësore me origjinë gjeografike të mbrojtur.

RED BLEND

Red Blend

Është një verë e kuqe tryeze, e prodhuar nga përzierja e varieteteve të rrushit autokton Prokupe, Gamay dhe Vranac.

WHITE WINE

White Wine

Është një verë e bardhë tryeze, e prodhuar nga përzierja e varieteteve të rrushit autokton Smederevka dhe Riesling.

GJERGJ KASTRIOTI – ANCIENT VRANÇ

Gjergj Kastrioti – Ancient Vranç

Stone Castle rrit me krenari Vrançin, rrushin me origjinë të lashtë, për të prodhuar një verë fisnike me një traditë të përcjellë brez pas brezi dhe kushtuar heroit tonë Gjergj Kastriot Skenderbeut.

RIESLING BAG-IN-BOX

Riesling Bag-in-box

Është një verë e bardhë e thatë e cilësisë së lartë, me origjinë të mbrojtur gjeografike. Është bërë nga rrushi Riesling, i gjithë i rritur në vreshtat e Stone Castle.

VRANAC BAG & BOX

Vranac Bag & Box

Është një verë e kuqe e thatë, e cilësisë së lartë, me origjinë gjeografike të mbrojtur. Është bërë nga rrushi Vranac i rritur në vreshtat Stone Castle.

Verërat e Kuqe

Owner’s Choice

Stone Castle Vineyards and Winery

Owner’s Choice

Gecaj Estate Vineyards and Winery ndodhet në pjesën më të mirë të Dardanisë së vjetër, ku dielli shkëlqen për 270 ditë në vit, duke i dhënë rajonit të Rahovecit epitetin Parajsa e Rrushit: shtëpia e 25 hektarëve të vreshtave Gecaj Estate me origjinë të mbrojtur gjeografike.

Zgjedhja e pronarit

Gecaj Estate

Kjo verë magjepsëse është bërë nga Cabernet Sauvignon dhe Merlot ruan me delikatesë rrushin që rritet në majat e buta të kodrave në 500 metra mbi nivelin e detit; këto rrush janë të gjitha të zgjedhura dhe të zgjedhura me kujdes për të bërë verën e shkëlqyer: të vjetruara për 24 muaj në fuçi lisi amerikan hungarez të ruajtura brenda bodrumit tonë më të vjetër.

Kjo verë ofron aroma të këndshme të manave ekzotike të pyllit, një përzierje unike shijesh nga lëngu i kumbullës dhe kajsisë deri te reçeli i boronicës, i lënë vendin shtresave të kompleksitetit dhe thellësisë së verës, duke dhënë një fund të bujshëm të zgjatur.

Varietore
Cabernet Sauvignon & Merlot

Alkooli
14.3 % vol.

Rajon
Rahoveci Valley

Gecaj Estate